Assessments

Bij Up & Up willen we werken aan langdurige zakelijke relaties, zodat we uw bedrijf leren kennen en de juiste kandidaten vinden die passen bij uw bedrijfscultuur. Dit bepaalt de kwaliteit van de service die we leveren.

Je bent intrinsiek gemotiveerd wanneer je iets doet dat je zelf wilt en leuk vindt om te doen. Dit doe je vanuit eigen behoeftes, waarden en interesses.

Overzicht kwaliteiten bij communicatiestijlen

 

Overzicht van kwaliteiten bij gedragsstijlen

“Een assessment is nooit goed of fout het is zoals het is”

Assessments zijn een momentopname en komen voort uit voorkeursgedrag. Van nature zal je altijd kiezen voor situaties die voor jou het minste energie kosten, datgene wat je meer energie kost is waar je uiteindelijk extra energie in moet steken, bijvoorbeeld een training, coaching etc.. Je kan dan voor jezelf kiezen of het, het waard is er meer energie in te steken, en of je niet beter gebruik kan maken van je andere sterke kanten die je minder energie kosten.

Voor onze assessments maken we gebruik van de online iScreen Assessments.

Hoe werkt dit?

  • We geven je een link naar de online assessment en je maakt hem op een voor jouw geschikt moment, bij voorkeur in een rustige omgeving zonder afleiding. Bij een intelligentie test moet dit in een gecontroleerde omgeving plaatsvinden, dus zonder hulpmiddelen zoals laptop, computer, telefoon of rekenmachine.
  • We beoordelen je assessment en bespreken hem met je persoonlijk op een voor jouw geschikte locatie
  • We maken een interpretatie op basis van de feiten van de assessment en het gesprek wat we met je hebben gehad.
  • We koppelen de interpretatie terug naar jou of na goedkeuring van jouw persoonlijk aan je leidinggevend/HR Manager of Directie.

Het doel moet altijd zijn een inzicht te krijgen waar jouw sterke en zwakke kanten zitten en hoe je dit kan gebruiken of waar je wellicht meer energie in zou kunnen steken, mits je dat wil en kan.

Diverse Mogelijkheden Assessments

Individuele Assessment

Voor bijvoorbeeld selectie en recruitment biedt een online assessment inzicht in de persoonlijkheidskenmerken en/of de intellectuele capaciteiten van een kandidaat.

Met het resultaat bepaal je (verborgen) talenten, competenties en rollen, drijfveren, communicatiestijl, affiniteiten, valkuilen, ontwikkelpunten en, indien gewenst, intelligentie.

Je kunt een feitelijke verwachting vaststellen met betrekking tot succesvol functioneren in een functie, en bijvoorbeeld beoordelen of een extra training of coaching traject nodig is.

Team Assessment

Voor teams biedt een online assessment inzicht in de dynamiek binnen het team en geeft daarmee input voor optimaal samenwerken.

Wees niet bang voor verschillen, of nog beter: benut de verschillen. Het werkelijke verschil wordt gemaakt door hoe je met verschillen omgaat. In elk team gaat het over het samenspel van persoonlijkheden.

Wat kan de een voor de ander betekenen, hoe beïnvloedt men elkaar en wat is daarmee het effect op ieders bijdrage?

Samenwerken gaat over enthousiasmeren, inspiratie en energie creëren. Maar ook over botsingen, conflicten met een ander of allergieën voor een ander. Elementen die een samenwerking kunnen laten excelleren en kunnen ontwrichten. Hiervoor hebben we een workshop teambuilding ontwikkelt.

Leiderschap Assessment

Voor leiderschap biedt een online assessment een diepere beeldvorming, bewustwording van ontwikkelmogelijkheden en afbreukrisico’s en inzicht in geschiktheid binnen een (management)team.

Voorspellen of mensen passend zijn in een organisatie en competent zijn in hun werk, weten over welke talenten mensen beschikken en hoe die te ontwikkelen en te benutten, zijn grote uitdagingen. Maar essentiële uitdagingen voor een organisatie.

Helemaal als het over het leidinggevend kader gaat. Wanneer de impact van het functioneren voor een heel team, afdeling of divisie het verschil kan maken.

Vitaliteitsscan

De Vitaliteit Scan biedt inzicht in de individuele situatie én in het bedrijf als geheel, en is daarmee het begin van de weg naar toekomstbestendigheid.

De afhankelijkheid van goede werknemers neemt toe en het belang dat werknemers fysiek en mentaal gezond zijn en blijven. Het is dan een kleine stap om écht werk te maken van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers.

Daar pluk je als bedrijf direct de vruchten van. Meer fitheid en werkplezier levert minder ziekteverzuim, een hogere arbeidsproductiviteit en grotere tevredenheid bij medewerker en klant op.

Gezondheid is een belangrijke ‘business value’ geworden: het bepaalt mede hoe goed werknemers functioneren en levert daarmee een bijdrage aan de waarde van een organisatie.

Talentontwikkeling

Iedereen heeft drijfveren, talenten en kwaliteiten. Maar hoe breng je die in kaart en waarom is dat van belang? Inzicht in iemands sterke punten, waar de medewerker interesse in heeft en enthousiast van wordt, helpt jou en je medewerker de dialoog aan te gaan. Waar wil de medewerker zich verder in ontwikkelen en welke rollen zouden het beste passen binnen de organisatie?

Onze online assessments brengen de talenten van jouw medewerkers helder en overzichtelijk in beeld en bieden praktische handvatten om samen aan de slag te gaan.

Daarnaast geeft het de medewerker handvatten voor zijn of haar eigen ontwikkeling en wordt het ervaren als verrijkend.

Online assessment brengt helder en overzichtelijk talenten van een medewerker in kaart.

Teambuilding Workshop

De Teambuilding workshop komt voort uit een team assessment, voor een teambuilding workshop zullen we eerst een assessment uitvoeren bij alle individuen van het team We zullen met elkaar de uitkomsten bespreken en kijken waar de verschillen en overeenkomsten, allergieën etc zitten. Hieruit ontwikkelen we een teambuilding workshop zodat je elkaar beter leert begrijpen en elkaar ook leert accepteren. Dit is een interactieve workshop en is 1 dagdeel ochtend of middag op de bedrijfslocatie of andere inspirerende locatie.    Up &Up  heeft zelf jarenlange ervaring in de AGF, Agrarische en Food sector waardoor we snel met jou kunnen schakelen, begrijpen wat je zoekt, wat functies inhouden en wat belangrijk is voor jouw als persoon.

    Je bent intrinsiek gemotiveerd wanneer je iets doet dat je zelf wilt en leuk vindt om te doen. Dit doe je vanuit eigen behoeftes, waarden en interesses.